Комплексът ще предлага всички съвременни удобства за отдих и модерен начин на живот,Гoлф, cпa, xoтeл и жилищa

Един от най-интригуващите сектори у нас остава строителството и пазарът на недвижими имоти. Заинтересовани инвеститори и хора, които искат да закупят своя нов дом, наблюдават внимателно и следят сегашната ситуация и бъдещите тенденции. Едно от най-важните неща, които трябва внимателно да се проучат при покупка на имот, е кой е строителят и инвеститорът, можем ли да се доверим и да сме сигурни в проекта.

В България има надеждни инвеститори, които са лидери на пазара и името им е еталон за качество и коректност. Един от тях е „Маркан Холдинг“ АД, който към момента е реализирал няколко собствени инвестиционни проекта в България на стойност над 130 млн. лева. Инвестиционният портфейл на дружеството включва участия в различни сектори на икономиката, като по-крупните от тях са в областта на строителството, недвижимите имоти и хотелиерството. Ключово звено в структурите на холдинга е строителната компания „Маркан“ ЕООД, която е основана през 1993 г. и е позната като изпълнител на едни от най-големите и модерни сгради в България. Холдингът е и едноличен собственик на Хотел „Новотел София“ и на престижното интернационално училище „Американо-английска академия“.

През последните 10 години „Маркан Холдинг“ АД активно развива и най-новия си проект, като към момента инвестираните в него средства са над 6 млн. лева.

Проектът представлява комплекс от типа Golf & Residential Community с международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. Проектът включва още търговско-развлекателна и офис зона, образователен комплекс с детска градина и училище, спортно-приключенски център, екоферма с туристически характер, магазини и пространства за релакс. Комплексът ще създаде едно достъпно и привлекателно място, което приближава хората до природата и един до друг. Проектът се намира в района на язовир Искър, само на 30 км от София, в землището на Горни Окол, община Самоков. От всяка точка се разкриват красиви панорамни гледки към езерото, голф игрището в центъра на комплекса и към заобикалящите го планини Рила, Плана и Витоша.

Мащабният проект на стойност 300 млн. евро е ръководен от най-добрите специалисти в своята област. Международни компании са партньори при планирането и развитието – френският хотелски оператор AccorHotels ще управлява 5-звездния хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори на холдинга в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design. С екипната работа по проекта се гарантира качество, функционално и подредено градоустройство, красива екстериорна среда, лукс и стил.

Комплексът е вдъхновен от идеята за свобода, близост до природата и стремежа за един нов начин на живот. Проектът умишлено е ситуиран близо до столицата и курорта Боровец, но в същото време извън трафика и забързания градски живот. Комплексът предлага уют, удобства и чувство за дом като на ваканция. В близост до природата, мащабният проект ще се отличава с хармонични пространства, възможности за модерен живот, работа и отдих. Комплексът планира с внимание към детайлите, грижата за околната среда, приоритет към устойчивото развитие и здравословния начин на живот.Първата фаза на строителството ще стартира през 2020 г. и ще приключи 2 години по-късно, когато ще бъдат завършени голф игрището, хотелът, линейният парк и жилищните зони.

Подобни големи инвестиционни проекти на българския пазар неминуемо ще дадат своето отражение в местния бизнес, създавайки възможности за разумни инвестиции и предпоставки за реализацията на още комплекси .

Източник: Okol Lale Park